Metro
Metro Binnenland 28 aug 2016 / 11:20 uur

Dordtse politie redt held op sokken uit boom

De politie in Dordrecht zal zondagochtend wellicht even gek hebben opgekeken toen ze een melding binnenkregen van een ontsnapte papegaai. Niet de vogel moest namelijk uit een boom gehaald worden, maar een man die de ara probeerde te redden.

De ‘redder in nood’ was in de boom geklommen om het beestje eruit te halen, maar durfde er nu zelf niet meer uit. Hulpverleners moesten eraan te pas komen om de man weer veilig naar beneden te krijgen. De papegaai was echter niet van plan zich zo makkelijk te laten vangen. Toen de man weer met beide benen op de grond stond, was de vogel naar de volgende boom gevlogen.

Volgens de politie zat de papegaai op acht meter hoogte in de boom aan de Nieuwe Noordpolderweg. Of de held op sokken de eigenaar is van de vogel, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dordtse politie redt held op sokken uit boom
Sluiten