Metro
Metro Binnenland 4 aug 2016 / 18:54 uur

Politie gebruikt loktelefoon tijdens EuroPride

De EuroPride is een paradijs voor zakkenrollers, ieder jaar verliezen weer heel wat feestende bezoekers hun telefoon aan grijpgrage dieven. Dit jaar hoopt de politie er een paar in de kraag te grijpen door loktelefoons in te zetten.

Agenten in burger

Zowel agenten in uniform als agenten in burger gebruiken telefoons met ‘track en trace’. Hoe de telefoons precies worden ingezet, maakt de politie niet bekend. Dat is volgens de politie „om de zakkenrollers niet wijzer te maken dan ze al zijn.”

Dankzij het track-en-trace-systeem is de locatie van de mobieltjes na te gaan en daarmee hopelijk ook de locatie van de dief. Het korps wil met de inzet van de telefoons vooral een waarschuwend signaal afgeven richting zakkenrollers.

Tips

In het eerste weekend van de zestiendaagse EuroPride zijn al drie mannen gesnapt die er met een loktelefoon vandoor gingen. De politie geeft bezoekers van het hoofdstedelijke evenement tips voor het verkleinen van de kans om slachtoffer te worden van zakkenrollerij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie gebruikt loktelefoon tijdens EuroPride
Sluiten