Job Halkes
Job Halkes Binnenland 17 aug 2016 / 13:15 uur

Plan: Vijfsterrenhotel in oud postkantoor Coolsingel

Er is opnieuw een plan voor het voormalige postkantoor op de Coolsingel in Rotterdam gepresenteerd. Investeerder Omnam Investment Group wil in het pand woningen, winkels, een fitnessruimte en een vijfsterrenhotel gaan vestigen. De investering in het gebouw ligt rond de 100 miljoen euro.

Het gebouw aan de Coolsingel is een van de weinige panden dat de oorlog redelijk heeft doorstaan. In het verleden waren er al veel plannen voor het pand. Zo zou er een toren op worden gebouwd met een hotel en luxe shoppingmall erin. Toen dat niet doorging was het pand even in de race om tot dependance van de Erasmus Universiteit te worden omgedoopt. Ook is er een aantal keer een pop-up tentoonstelling georganiseerd.

De investeerder wil de grandeur van het historische pand wel laten terugkeren. Een architect zal worden aangesteld om een plan te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plan: Vijfsterrenhotel in oud postkantoor Coolsingel
Sluiten