Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 aug 2016 / 14:00 uur

Na dure verbouwing geen asielzoekers in Spijkenisse

Een fikse verbouwing was nodig om een pand op een industrieterrein in Spijkenisse gereed te kunnen maken voor de opvang van 250 asielzoekers, maar die komen voorlopig niet. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft laten weten dat de opvanglocatie voorlopig niet nodig is.

Door de teruggelopen vluchtelingenstroom dankzij een akkoord met Turkije zorgt ervoor dat de opvang overbodig is geworden. Het gebouw blijft wel beschikbaar voor vluchtelingen, mocht Turkije de deal met de Europese Unie schrappen. De gemeenteraad van Nissewaard stemde, onlangs de bezwaren van enkele omliggende bedrijven, in met de komst van de noodopvang voor twee jaar.

Pandeiegenaar Huug Moerland hoopt wel dat het COA de rekening voor de verbouwing gaat betalen. „Het pand is nagenoeg af”, zo zegt hij tegen de regionale omroep RTV Rijnmond. „En het moet beschikbaar blijven om binnen zeven dagen te kunnen worden bewoond.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na dure verbouwing geen asielzoekers in Spijkenisse
Sluiten