Job Halkes
Job Halkes Binnenland 22 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Martin Lodewijk bij opening Stripmuseum Rotterdam

Het gloednieuwe stripmuseum Strips! in de Wijnhaven opent op 3 september de deuren met een openingstentoonstelling over het werk van Martin Lodewijk, bekend van onder meer Agent 327 en De Rode Ridder. Dat heeft het museum maandag laten weten.

Volgens directeur Marc Kleijnen van Strips! is de keus voor Lodewijk een logische. „We vestigen ons in Rotterdam en Martin Lodeijk is een rasechte Rotterdammer. Bovendien is hij een levende legende. Vanaf de jaren 50 is hij al bezig. En hij heeft een mooi oeuvre.” Lodewijk zal zelf bij de opening aanwezig zijn, aldus Kleijnen. „Dat is ook waarom we voor hem hebben gekozen. Rotterdam heeft fantastische striptekenaars gehad, denk maar aan Marten Toonder. Ook die gaan we zeker eren, maar dat zal volgend voorjaar zijn als het Tom Poesjaar op zijn eind loopt.”

Agent 327
Agent 327

De directeur ziet de toekomst voor het museum zonnig in. „We streven naar 75.000 bezoekers per jaar, iets dat we in vier jaar willen bereiken. Maar ik heb goede verwachtingen dat dat hoger zal zijn. We hebben grote toekomstplannen”, aldus Kleijnen. „Naast strips hebben we tekenfilms en gaan we ook game art laten zien. We willen een plek zijn waar de hele familie terecht kan, met onder meer horeca en een winkel.”

Vijfjarenplan

Het eerste idee voor een stripmuseum in Nederland ontstond in 2011. Kreijnen: „Maar in 2013 werd het plan serieuzer. Vanaf 2015 werd het concreet en kwam deze locatie in beeld. Oorspronkelijk zouden we pas in 2017 opengaan, maar dat is nu een halfjaar eerder.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Martin Lodewijk bij opening Stripmuseum Rotterdam
Sluiten