Remco Visser
Remco Visser Binnenland 21 aug 2016 / 13:31 uur

Laatste videotheek Amsterdam gaat dicht

Een filmpje huren, dat zit er in Amsterdam binnenkort niet meer in. Cinemagic, naar eigen zeggen de laatste videotheek in de stad, gaat volgende week namelijk voorgoed dicht, zo meldt AT5.

Eigenaar Quinten Bos sluit zijn zaak in de Ferdinand Bolstraat, nadat hij geen overeenstemming kon bereiken met de verhuurder van het pand. En dat betekent dat er na veertig jaar een eind komt aan Cinemagic.

Tand des tijds

Bos wist zijn videotheek met onder meer filmavonden met bekende acteurs of actrices door deze moderne tijd van downloaden en streaming te loodsen. „Ik heb niets tegen Netflix. De reden dat hier nog veel mensen komen is omdat het aanbod hier echter veel groter is”, zo stelt hij.

Amsterdamse filmfanaten mogen overigens blijven hopen op een doorstart, maar dan in Zuid. „Een filmcentrum waarin de hele collectie weer te huur zal zijn. voor alle Amsterdammers. Waar je ook kunt eten en drinken en een filmzaaltje erin. Er kunnen daar dan documentairemakers komen. Het idee is om echt een filmcentrum te openen in De Pijp”, zo spiegelt Bos voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste videotheek Amsterdam gaat dicht
Sluiten