Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 1 aug 2016 / 16:07 uur

Kunsthal verzamelt unieke objecten van Erasmusbrug

Kunsthal Rotterdam roept voor een nieuwe expositie de hulp in van de inwoners van de stad. Ze verzamelt foto’s, souvenirs, verhalen en unieke objecten die te maken hebben met de Erasmusbrug. Dit alles zal vanaf 3 september te bewonderen zijn in de tentoonstelling ‘De Zwaan van Rotterdam. 20 jaar Erasmusbrug’.

„De Erasmusbrug bestaat dit jaar 20 jaar. Het is een mooi moment om dat te vieren, maar we wilden dat niet alleen doen. Daar wilden we Rotterdammers en andere geïnteresseerden in de Erasmusbrug bij betrekken”, vertelt Natalya Boender van de Kunsthal.

De Zwaan

Twintig jaar geleden, op 4 september 1996, werd de Erasmusbrug opgeleverd. Het 139 meter hoge stalen bouwwerk dat het stadscentrum met Rotterdam-Zuid verbindt, had vanaf het begin veel bekijks, in binnen- en buitenland. De brug van architect Ben van Berkel van UNstudios kreeg als bijnaam De Zwaan en groeide uit tot icoon van de stad.

Met de expositie wil de Kunsthal laat zien hoe het architectonische bouwwerk uitgroeide tot icoon van Rotterdam.

Tatoeage

Boender: „In de tentoonstelling is ruimte voor bijzondere verhalen over en foto’s en objecten van de Erasmusbrug die het publiek instuurt. Dat kan echt van alles zijn, zolang het maar een duidelijke link heeft met de Erasmusbrug. Bijvoorbeeld iemand die een tatoeage van de brug heeft laten zetten of iemand die een voorwerp heeft in de vorm van De Zwaan.”

Rotterdammers en andere geïnteresseerden kunnen hun inzendingen nog tot 11 augustus insturen via [email protected]. „We hebben al veel reacties binnengekregen. Er gaan zulke bijzondere verhalen schuil achter de brug”, zegt Boender. „We zijn nu voornamelijk nog op zoek naar bijzondere objecten. Zo is er een inzender die in zijn studietijd een wijnfleshouder heeft gemaakt in de vorm van de Erasmusbrug, maar ik kan me voorstellen dat er bijvoorbeeld ook kaarsenhouders zijn of T-shirts.”

Wanneer?

De leukste en meest bijzondere inzendingen zijn van 3 september tot en met 20 november te zien in de Kunsthal in Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunsthal verzamelt unieke objecten van Erasmusbrug
Sluiten