Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 aug 2016 / 11:30 uur

Koerden boos over optreden Rotterdamse politie

Koerden die achter de uit de hand gelopen demonstratie van zaterdag in Rotterdam zitten, zijn boos op de politie. In de ogen van de organisaties heeft deze te passief gereageerd op agressieve Turkse tegendemonstranten en stelt men dat de politie een inschattingsfout heeft gemaakt.

„De agressieve groep, die met de minuten steeds groter werd, heeft de hele demonstratie aan de zijlijn meegelopen en heeft constant gescholden en geïntimideerd. Ook zijn er foto’s genomen van de Koerdische demonstranten om de Koerden later te identificeren en te intimideren. De politie stond tussen beide groepen in, maar greep niet in”, zo schrijft men op de eigen website. „De passieve houding van de politie leidde ertoe dat de Turkse groep de Koerdische demonstranten uiteindelijk bekogelde met meerdere stenen. Pas toen achtte de politie het nodig om in te grijpen en beide groepen uiteen te drijven.”

De demonstranten vinden dan ook dat de politie een inschattingsfout heeft gemaakt. „We hebben het gevoel dat de overheidsorganen vandaag de dag met twee maten meten! De Koerden voelen zich bedreigd en geïntimideerd en vandaag is wederom bewezen waarom ze zich ook in Nederland zo moeten voelen!”

Steunen

De demonstratie zaterdag was bedoeld om hun gevangen leider Öcalan te steunen. Sinds de coup tegen president Erdogan zit hij in volledige isolatie. Op de demonstratie kwamen zo’n 150 deelnemers af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koerden boos over optreden Rotterdamse politie
Sluiten