Job Halkes
Job Halkes Binnenland 1 aug 2016 / 17:28 uur

Kinderen noodgedwongen binnen door speeltuinpedo

Kinderen in een deel van Rotterdam-IJsselmonde rondom de Grote Kreek durven niet meer buiten te spelen. Vorige week zijn vier kinderen lastiggevallen op een speelplaats aan de Peitkreek. Dankzij een zoektocht van de ouders werd de 46-jarige dader gevonden, maar de buurt is er niet gerust op. Ze vinden dat er te veel mensen met zorgproblemen in de wijk worden geplaatst en zijn bang voor een herhaling.

„We willen graag zo snel mogelijk verhuizen”, vertelt moeder Miranda. Haar dochter (7) was het slachtoffer van de man. Hij bood haar dochter 75 cent aan en pleegde daarna enkele ontuchtige handelingen. „Die kerel zat in een begeleid woonproject en had last van psychoses. En vanuit zijn flat keek hij zo neer op deze speelplaats.” Dat het nu misgaat, is iets waarvoor de buurt al langer bang was. „Drank- en drugsverslaafden hangen hier rond en die laten zelfs hun medicijnen in de lift liggen. Alles komt uit wat we hebben gezegd. Maar we worden niet gehoord.”

Vorige week ging het dan dus echt mis. Kinderen zijn maandagavond aan het spelen in de speeltuin als de man ze benadert met geld in ruil voor seksuele handelingen. Miranda: „Onze onderbuurman gaat geregeld kijken en hoorde van de kinderen wat er was gebeurd. Hij kwam terug en vertelde me wat er met mijn dochtertje was gebeurd. De man was al weg, maar we zijn met zijn allen gaan zoeken in de buurt.” Uiteindelijk treffen ze de pedofiel later aan bij de speeltuin. „Dan schiet er van alles door je hoofd als je oog in oog staat. Ik was in staat hem te vermoorden. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd zou kunnen zijn.”

Niet terugkeren

De politie is snel aanwezig en neemt de man mee. „Onze dochter is door speciale rechercheurs verhoord en we worden keurig op de hoogte gehouden door de politie.” Met Miranda’s dochter gaat het inmiddels beter. „Een ding is zeker, deze man mag hier niet meer terugkeren.”

Die mening hebben meer buurtbewoners. „Die vent mag zich hier nooit meer laten zien, anders vouw ik hem persoonlijk tussen die speeltoestellen”, zegt een man die samen met zijn zoontje langs de speeltuin loopt. Ook hij vindt dat de wijk te veel zorgbehoevenden telt. „Er komen steeds meer mensen met psychische problemen hier wonen. Dat moet echt minder.”

Het voorarrest van de verdachte is verlengd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen noodgedwongen binnen door speeltuinpedo
Sluiten