Job Halkes
Job Halkes Binnenland 18 aug 2016 / 09:45 uur

Graf Spijkenisse elf keer vernield in acht maanden

Ontroostbaar is moeder Sylvia van de vorig jaar december overleden 28-jarige Samantha van Veen. In acht maanden tijd is haar graf elf keer vernield door vandalen op de Spijkenisser begraafplaats de Ommering. Sylvia overweegt nu om het lichaam op te graven en te cremeren.

De afgelopen maanden deed ze aangifte van de vernielingen en vroeg ze om maatregelen van de beheerder. Maar ondanks alle verzoeken komen er geen camera’s of verdere onderzoeken vanwege de privacy. Sylvia kan daar niet bij en de suggestie dat er herten of konijnen voor de vernielingen zou zorgen, verwijst ze naar het land der fabelen. „Ik vind het knap als die er met beeldjes of fotolijstjes vandoor gaan", zegt ze tegenover de regionale zender RTV Rijnmond.

De geruchten gaan dat hangjongeren ’s nachts bezit nemen van het kerkhof. Zo worden er geregeld lege blikjes bier gevonden. Volgens Sylvia is het graf van haar dochter niet de enige vernieling op de begraafplaats. „Ik weet zeker dat een camera het hele probleem zou oplossen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Graf Spijkenisse elf keer vernield in acht maanden
Sluiten