Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 17 aug 2016 / 08:57 uur

Fotograaf wil naakte Rotterdammers kieken

Dat Rotterdam, met zijn bruggen, moderne architectuur en prachtige bouwwerken, fotogeniek is, dat wisten we al. Maar volgens fotograaf Leon Schröder zijn de inwoners van de stad minstens zo prachtig op plaatjes. En dan vooral zonder kleren aan.

Schröder is op zoek naar 150 mannen en vrouwen die zich bloot willen geven en die zonder kleren voor hem willen poseren. Dit alles voor zijn fotoproject: Naked Rotterdam. „Het contrast tussen de twee identiteiten van modellen -met kleren in het openbaar en naakt in de privésfeer- fascineert me. Hoe vaak je die foto’s ook ziet, ze blijven boeien”, zegt Schröder tegen het AD.

Opsmuk

De fotoreeks is onderdeel van zijn masteropleiding fotografie die hij volgt in Engeland. Waarom Rotterdammers? „Ik kom uit Rotterdam en ken de mentaliteit. Rotterdammers zijn recht door zee en houden niet van opsmuk. Dat wil ik in de portretten vangen.” De fotograaf is niet uitsluitend op zoek naar perfectie. Ik wil een statement maken tegen het streven naar perfecte schoonheid. De lichamen die je in de media ziet, zijn niet de norm, maar juist de uitzondering. Ik fotografeer liever echte mensen, met een litteken of een buikje, dan een reeks fotomodellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fotograaf wil naakte Rotterdammers kieken
Sluiten