Job Halkes
Job Halkes Binnenland 15 aug 2016 / 12:10 uur

Cubaanse boomkikker met speedboot naar Nederland

Bij een bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis keken ze raar op toen zij een wel hele bijzondere kikker aantroffen tussen de geïmporteerde speedboten. De dierenambulance van Dieren4u werd ingeschakeld, maar ook zij wisten in eerste instantie niet om welk soort kikker het ging.

Een telefoontje naar de exotische dierenopvang Serpo in Delft bood uitkomst, aldus Raymond Sybesma van Dieren4u. „Het bleek te gaan om de Cubaanse boomkikker. Deze leven in Amerika en het is uniek dat ze zo’n reis overleven. Dat komt waarschijnlijk omdat hij lekker onder een zeiltje in de speedboot is meegevaren. Als hij in een container had gezeten had de kikker het niet overleefd.”

De vondst van de Cubaanse Boomkikker, die met name leeft in en om palmbomen, is uniek. „We bestaan nu vijf jaar en dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. We hebben wel eens spinnen en slangen gehad, maar dit niet,” aldus Sybesma. De kikker is overgebracht naar de opvang in Delft. „Terugsturen naar Amerika is wat kostbaar. Daar kan straks iedereen het diertje gaan bewonderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cubaanse boomkikker met speedboot naar Nederland
Sluiten