Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 aug 2016 / 12:38 uur

Blijdorpfestival: van houtje-touwtje naar next level

Nog drie nachtjes slapen voor het Roel Langerakpark in Rotterdam-Blijdorp wederom dienstdoet als festivalterrein. De weersverwachting is, in vergelijking tot vorig jaar toen het water met bakken uit de hemel kwam, goed en ook de opbouw verloopt volgens plan. Ja, eigenlijk kan Frank Dros – een van de initiatiefnemers van het derde Blijdorpfestival- alleen maar heel gelukkig zijn.

Ze zeggen dat het drie jaar duurt voor een nieuw bedrijf volledig draait, werkt dat bij festivals ook zo?
Dat denk ik wel ja. In vergelijking met drie jaar geleden zijn we nu zo goed voorbereid. Ik ben meer ready dan ever en ik kan wel zeggen dat we van een houtje-touwtje organisatie zijn uitgegroeid tot een next level festival. Alles gaat nu veel beter, veel soepeler.

Het Blijdorpfestival is inmiddels een begrip.
Ja. Dit jaar belooft het ook nog eens groter te worden. Anderhalf keer zo groot om precies te zijn. We hebben meer stages, meer decoratie, een heel tipi-dorp en een vette line-up. Toch houdt dit festival ook zijn intieme sfeertje. Door bijvoorbeeld de aankleding. Er is overal wel wat te zien en het is heel Rotterdams.

Hoeveel mensen kunnen jullie kwijt?
Dit jaar 4500. Er zijn nu 4000 kaarten weg dus de mensen die nog willen komen moeten snel zijn.

Waar ben je het meest trots op?
Uhm, dat we drie jaar geleden zonder enige ervaring een festival zijn begonnen en dat het nu zo goed gaat. Alles is van A tot Z geregeld. Dat maakt me wel trots ja.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blijdorpfestival: van houtje-touwtje naar next level
Sluiten