Job Halkes
Job Halkes Binnenland 10 aug 2016 / 10:10 uur

Agenten richten pistolen op 14-jarige om nepwapen

Een 14-jarige jongen is dinsdagmiddag onder schot gehouden door de Rotterdamse politie omdat hij in bezit was van een imitatievuurwapen. Het voorval vond plaats bij Winkelcentrum Zuidplein.

Omstanders zagen de jongen, die donkere kleding droeg, lopen met het wapen. De mensen voelden zich door de situatie bedreigd. Gealarmeerde agenten rukten met groot materiaal en kogelvrije vesten uit. Vlakbij het metrostation zagen zij de jongen lopen met het wapen in de hand. Agenten grepen naar hun vuurwapens en richtten dat op de jongen, die het nepwapen al snel liet vallen. Daarmee redde hij zijn leven, aldus de politie. Een verkeerde beweging had fataal kunnen aflopen.

Het imitatiewapen bleek niet van echt te onderscheiden. Volgens de politie zou een winkelier er zijn kassalade voor openen bij een overval. Dit soort meldingen over nepwapens komen elke weke wel voor. De politie waarschuwt mensen voor het gebruik van dit soort nepwapens, die in het buitenland wel zijn toegestaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten richten pistolen op 14-jarige om nepwapen
Sluiten