Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 18 jul 2016 / 14:51 uur

Zomers weer: 5x buiten zwemmen in Rotterdam

De temperatuur komt deze week naar verwachting boven de 30 graden uit. Een goede reden dus om verkoeling te zoeken in een van de buitenzwembaden of recreatieplassen in Rotterdam en omgeving. Metro zette er vijf op een rijtje.

1.Van Maanenbad

Het Van Maanenbad in Rotterdam-Noord is misschien wel het bekendste zwembad van Rotterdam. Het bad werd in 1937 gebouwd en in 2015 gerenoveerd. Het buitenbad biedt een oase van rust midden in de hectiek van de stad waar je kunt genieten van de zon en het water. Daarnaast is er een kunstgrasveld met doelen en baskets, twee tafeltennistafels en een speeltoestel. Je kunt van 10 tot 17 uur zwemmen bij het Van Maanenbad aan de Van Maanstraat 8. Een kaartje kost 4,70 euro.

2. De Windas

Een groot wedstrijdbassin, een peuterbad en een duikkuil met een hoge en een lage duikplank. Het buitenbad van zwembad de Windas in Bergschenhoek heeft het allemaal. Ook is er een groot grasveld waar je een balletje kunt trappen of heerlijk kunt genieten van de zon. De toegang bedraagt 5 euro. Vanwege het voorspelde mooie weer gaat het zwemparadijs aan de Berkelseweg 95 vandaag, dinsdag en woensdag al om 10 uur open. Kijk voor actuele openingstijden op facebook.com/zwembad.dewindas.

3. Zevenhuizerplas

Even boven Rotterdam, ten oosten van de rivier de Rotte, ligt de Zevenhuizerplas. Deze recreatieplas is een door zandwinning kunstmatig aangelegd meer. Het is een paradijs voor watersporters. Rond de plas zijn meerdere strandjes. Zo ligt aan de oostkant het strand Nesselande. Hier kun je ook gemakkelijk met de metro komen. Nesselande is namelijk de eindhalte van Metro B. Ben je het water en het zand even zat? Op de Siciliëboulevard zitten diverse winkels. Een ijskoud drankje of een snack scoren is dan ook geen probleem.

4. Kralingse Plas

Nog een meer waar je verkoeling kan zoeken, is de Kralingse Plas. Samen met het Kralingse bos vormt deze plas een heerlijk recreatiegebied midden in Rotterdam. De Kralingse Plas leent zich uitstekend voor de kleine watersport: varen, roeien, zeilen of surfen. Ook voor een dagje weg met kinderen is dit een perfecte plek. Aan de westkant vind je bijvoorbeeld grasvelden, speeltuinen, een strandje en een kinderbad.

5. Zwembad Hoek van Holland

Bij Hoek van Holland denk je wellicht eerst aan het strand, maar ook als je geen fan bent van zand is het er prima vertoeven met zomers weer. Zwembad Hoek van Holland is een gezellig buitenbad vlakbij het centrum. Er is een kleuterbadje voor de allerkleinsten en kinderen met een diploma kunnen zich uitleven op de glijbaan en speelattributen in het zwembad. Even niet in het water? Op het terras en de grasweide kun je zowel genieten van de zon als de koelte van de schaduw opzoeken. Het zwembad bevindt zich aan De Cordesstraat 160 in Hoek van Holland en is dagelijks van 9 tot 16.50 uur geopend. De toegang bedraag 3,70 euro.

Reageer op artikel:
Zomers weer: 5x buiten zwemmen in Rotterdam
Sluiten