Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 31 jul 2016 / 13:05 uur

Zomercarnaval probleemloos verlopen

De straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval is zaterdag zonder noemenswaardige incidenten verlopen. ,,Er waren niet meer meldingen dan op een gewone zaterdagmiddag in de Rotterdamse binnenstad", aldus een woordvoerder van de politie.

Sfeer

Zo’n 2500 uitgedoste dansers en danseressen en dertig kleurrijke praalwagens trokken vanaf 13.00 uur door de stad. Volgens woordvoerder Rodney Lont van organisatiebureau Ducos was de sfeer geweldig. ,,Vorig jaar ging de straatparade niet door vanwege het slechte weer. Hierdoor zat iedereen nu vol energie om er een feest van te maken."

Uit veiligheidsoverwegingen werd bezoekers gevraagd geen rugzak mee te nemen, maar daar had niet iedereen zich aan gehouden.

Unlimited

De Zomercarnaval Straatparade van zaterdag was onderdeel van Rotterdam Unlimited, een vijf dagen durend cultureel festival met veel muziek, dat dinsdag begon. Volgens de organisatie hebben de activiteiten, inclusief de straatparade ruim 650.000 mensen getrokken. Dat is flink minder dan de vorige editie uit 2014, die 900.000 mensen trok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zomercarnaval probleemloos verlopen
Sluiten