Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 19 jul 2016 / 15:50 uur

Zo ziet de werkdag van een politiepaard eruit

De bereden politie is sinds kort uitgerust met actioncams. ‘ Gewone’ agenten waren dat al even en dat gaf ons vaak een leuk, soms een spannend of ontroerend kijkje in het werk van de politie. De Rotterdamse paarden Caesar en Zamor hadden onlangs de primeur een actioncam op hun hoofd te dragen en ons te laten zien hoe zo’n dag eruit ziet vanuit de ogen van een politiepaard. En dat stelt niet teleur.

Op de beelden is de zien dat de grote, imposante dieren veel bekijks trekken op een gemiddelde werkdag, maar dat lijkt ze niet te deren. Sterker nog, ze poseren met liefde voor een selfie in ruil voor een stukje brood en een aai over de neus.

Leuk en functioneel

Behalve leuk zijn de beelden die vanuit het perspectief van een paard worden gemaakt ook functioneel. Politiewoordvoerder Mirjam Boers legt aan het AD uit dat de filmpjes in eerste instantie worden gemaakt om de burger een inkijkje te geven in het werk van de politie. „Maar als zich ergens iets voordoet en de bereden politie is ter plekke, dan wordt de actioncam daar natuurlijk ook bij ingezet. De ruiter heeft al een camera op zijn helm of op zijn lichaam. Het paard, met een camera op zijn hoofd, kan nog meer beelden pakken. En het levert natuurlijk een extra funfactor op als het paard al filmend in galop gaat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo ziet de werkdag van een politiepaard eruit
Sluiten