Job Halkes
Job Halkes Binnenland 5 jul 2016 / 05:55 uur

Zo rol je het beste door de Wednesday Night Skate

Nog een nachtje slapen en dan gaat de Wednesday Night Skate in Rotterdam van start. Maar wat moet je weten van deze tocht? En hoe kan je je het beste voorbereiden? Metro helpt je op weg.

1. Bescherming
Niets is belangrijker dan jezelf goed te beschermen, aldus organisator SportVibes. Denk daarbij aan pols- en kniebeschermers. Want als je valt op het asfalt, kun je je behoorlijk bezeren. En omdat de tocht een jaartje niet is gereden, is het van belang dat je je skates goed nakijkt. Even wat olie bij de wielen bijvoorbeeld. Ga bij twijfel even langs een sportzaak om ze na te laten kijken.

2. Voorbereiding
De Wednesday Night Skate is met meer dan tien kilometer dwars door de stad en dat is best pittig. Ga daarom goed voorbereid de weg op en weet dat je de tocht kan volhouden. En let goed op wat voor weer het wordt. Moet je rekening houden met regen of juist zorgen voor extra drinken vanwege de zon? En natuurlijk is de tocht niet leuk zonder opvallende verschijningen. Kleed je dus zo leuk en gek mogelijk.

3. Startpunt
Waar voorheen de Binnenrotte het epicentrum was van de Wednesday Night Skate, is dat vanaf nu het Stadhuisplein. Vanaf 17.00 uur is het evenemententerrein open en kun je genieten van een hapje, drankje en een muziekje. Ook na afloop kun je genieten op het plein van divers entertainment. Ook leuk, in de stoet rijden muziekwagens mee, waaronder drie namens de horecazaken op het Stadhuisplein.

4. Route
Vanaf het Stadhuisplein gaat de tocht via de Lijnbaan en de Aert van Nesstraat over de Meent. Vervolgens gaat het richting Crooswijk en wordt er een rondje om het Kralingse Bos gereden. Via de Kortekade, Oudedijk en Gerdesiaweg gaat het richting de Meent. Het laatste stukje tot het plein loopt via de Aert van Nesstraat en de Lijnbaan. Aangekomen op het Stadhuisplein kun je nog lekker even nagenieten van je prestatie.

5. Hoe kom je er?
Het meest praktisch is om met het openbaar vervoer te komen en uit te stappen bij metrostation Stadhuisplein. Je loopt dan direct het evenemententerrein op. Mocht je woensdagavond niet kunnen, dan komen er nog vier mogelijkheden om je skateskills te laten zien. Op 13, 20, 27 juli en 4 augustus wordt de Wednesday Night Skate ook gereden. En meedoen kost helemaal niets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo rol je het beste door de Wednesday Night Skate
Sluiten