Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 31 jul 2016 / 12:47 uur

Vechtpartij op SEH Albert Schweitzer ziekenhuis

De politie heeft vrijdagavond moeten ingrijpen bij een vechtpartij op de Spoedeisende Hulp-afdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. De aanstichter is aangehouden. Niemand raakte ‘noemenswaardig gewond’, zo meldt het ziekenhuis.

De man die is aangehouden, wachtte op hulp voor zijn verwonding toen hij plotseling erg agressief werd en fysiek en verbaal tekeerging tegen zowel het personeel als andere patiënten en hun naasten. Ook justitiële beveiligers, die toevallig met een gedetineerde patiënt aanwezig waren, moesten het ontgelden en kregen de man – ondanks hulp van een beveiliger van het ziekenhuis – niet onder controle. Volgens het ziekenhuis was de man ‘kennelijk onder invloed van middelen’.

De politie wist hem uiteindelijk tegen de grond te werken en aan te houden. Hij is afgevoerd zonder verder te zijn behandeld aan zijn verwonding. De wond zou volgens het ziekenhuis niet bedreigend zijn.

Geschrokken

Veel patiënten en hun naasten zijn erg geschrokken van het geweld. „De afdeling brengt deze getuigen in kaart, om indien nodig achteraf ondersteuning te kunnen bieden. Het personeel van de Spoedeisende Hulp doorliep aan het einde van de dienst een gezamenlijke debriefing en kan eveneens terugvallen op ondersteuning’’, aldus het Albert Schweitzer.

Op de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk heeft vrijdagavond 29 juli een…

Gepostet von Albert Schweitzer ziekenhuis am Freitag, 29. Juli 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vechtpartij op SEH Albert Schweitzer ziekenhuis
Sluiten