Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 17 jul 2016 / 08:45 uur

Spijkenisser (18) wint brons op Wiskunde Olympiade

De 18-jarige Spijkenisser Gabriël Visser heeft een bronzen medaille gewonnen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Hong Kong. De vijfde klas vwo-leerling van het Stedelijk Gymnasium Schiedam deed voor het eerst mee op het hoogste internationale niveau.

Naast Visser wisten ook de 16-jarige Pim Spelier uit Den Haag en 14-jarige Levi van de Pol uit Veenendaal brons te veroveren. Ook zij deden voor het eerst mee op dit niveau.

Moeilijke sommen

Tijdens de Wiskunde Olympiade, die van 9 tot en met 16 juli plaatsvond in Hong Kong, moesten de deelnemers elk zes moeilijke wiskundesommen oplossen. Per som vielen er 7 punten te behalen. Visser haalde zestien punten binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spijkenisser (18) wint brons op Wiskunde Olympiade
Sluiten