Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 26 jul 2016 / 13:28 uur

Roze badmutsen en strakke Speedo’s tijdens Love Swim

Afkoelen tijdens Love Swim 2016.

Roze badmuts

Je krijgt een roze badmuts bij de start, maar je mag ook gewoon je pruik ophouden. „Vorig jaar was er een aantal travestieten dat meezwom en met de hele outfit en al het water in dook.” Paul Verstraeten is vrijwilliger bij Love Swim 2016 dat op de dag voor de Canal Pride wordt gehouden. Op vrijdag 5 augustus wordt er dus in de Amstel gezwommen. Het initiatief komt van Gay Swim Amsterdam en het startpunt is roeicentrum Berlagebrug. Iedereen ‘die een beetje kan zwemmen’, mag meedoen, „en heus niet alleen maar gays.”

Pruik vast!

Hij raadt de travestieten wel aan om dit keer de pruiken goed vast te binden, „vorig jaar vielen ze af en dreven ze de verkeerde kant op.”

Speedo’s

Er worden diverse afstanden gezwommen: 250, 500, 750 en 1500 meter. Daarnaast is er een fun triatlon die bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen, ook bekend als de Pride Run. Hij verwacht een heleboel Speedo’s, „het oog wil ook wat” en veel buitenlandse zwemmers vanwege de EuroPride dit jaar. Hij krijgt al wat vragen uit het buitenland. Wat is de temperatuur van het water -„warm genoeg”- en is het wel schoon? Zelfs onze eigen koningin Máxima nam ooit een duik, herinnert hij zich. „Dus dan kunnen andere queens dat ook.”

Amstelwatch?

Zelf doet hij niet mee, hij is namelijk niet zo’n zwemmer, verklapt hij. Hij kijkt liever toe. „Maar ik heb niet voor niets flink gesport, dus ik doe zeker een strak hemdje aan.” Er is ook een speciaal Love Swim Synchroon zwemclubje, vervolgt hij. Ze halen de mooiste capriolen uit in het water en met een knipoog: „lekker met de benen wijd en omhoog, zodat we de Speedo’s nog beter zien.” Maar het zijn niet de allergrootste kampioenen, hoor, waarschuwt hij alvast. „Die zitten natuurlijk met z’n allen in Rio.” Een badmeester of een stoere Amstelwatch ‘hunk of babe’ hebben ze nog niet, besluit hij. Maar dat is wel een goed idee, „wie wil, mag zich aanmelden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Roze badmutsen en strakke Speedo’s tijdens Love Swim
Sluiten