Job Halkes
Job Halkes Binnenland 22 jul 2016 / 10:48 uur

Rotterdammers komen met app tegen voedselverspilling

Met een app voedselverspilling tegengaan. Rotterdammers Christian Spaargaren en Ralph de Groot zagen daar wel brood in en hebben de app Restoranto gemaakt. Daarop kunnen restaurants overgebleven gerechten tegen korting aanbieden.

Inmiddels hebben 55 restaurants zich aangesloten bij de app, die een maand geleden online ging. Daardoor zijn zo’n 200 maaltijden niet in de afvalbak beland, maar alsnog verkocht. „Dat is anders gewoon zo enorm zonde”, aldus De Groot tegenover de regionale zender RTV Rijnmond. „Ik ben in Oeganda geweest, dan zie je dat mensen geen eten hebben en wij gooien het gewoon weg!”

Volgens Spaargaren is het aanbod gevarieerd op de app. „ Je vindt er hamburgers, spareribs, borrelhapjes. Hoe meer restaurants er meedoen, hoe groter het aanbod wordt.” De twee zijn bezig de app ook naar andere steden als Delft en Utrecht uit te breiden.

Donatie

Overigens profiteert niet alleen de koper van een goedkope maaltijd, ook wordt er een maaltijd aan Oeganda gedoneerd.

Reageer op artikel:
Rotterdammers komen met app tegen voedselverspilling
Sluiten