Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 jul 2016 / 15:45 uur

Rotterdam schoolt honderden leraren bij

Rotterdam heeft het afgelopen jaar honderden leraren op bijscholingscursus gestuurd in het kader van het verbeteren van het onderwijs. In een brief aan de gemeenteraad schrijft Onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA) dat 494 leraren zicht daarvoor hadden aangemeld. In 431 keer is dit toegekend.

Naast het bijscholen van docenten heeft de gemeente ook een premie ingesteld voor excellente leraren. Die campagne heeft al vele aanmeldingen opgeleverd. Deze nieuwe leraren krijgen een welkomstpremie van 5.000 euro. Ook ontvangen ze gratis een Rotterdampas en krijgt de top-30 meest ambitieuze leraren een leergang aangeboden bij de Erasmus Universiteit om dieper in te gaan op het onderwijs en de dynamiek van de grote stad.

De Jonge wil met het extra geld, bijna acht miljoen euro in drie jaar, betere leraren naar Rotterdam halen middels deze Rotterdamse Leraren-cao en dus ook huidige leraren bijscholen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam schoolt honderden leraren bij
Sluiten