Job Halkes
Job Halkes Binnenland 22 jul 2016 / 09:00 uur

Rotterdam krijgt volgend voorjaar drugstestpunt

Vanaf volgend voorjaar wordt het weer mogelijk om drugs te laten testen in Rotterdam. Dat schrijft wethouder Hugo de Jonge (Zorg) aan de gemeenteraad. In 2013 werd het toenmalige testpunt gesloten. D66 dwong bij de coalitieonderhandelingen met Leefbaar Rotterdam en het CDA af dat er weer zo’n punt zou komen.

Waar de zogenaamde ‘pillentestlocatie’ gaat komen, is nog onbekend. De wethouder wil daar na de zomer actief mee aan de slag gaan. Ook valt in de brief te lezen dat ook horecaondernemers maatregelen gaan nemen tegen het voorkomen van drugsgebruik. Daartegenover moet dan wel staan dat de gemeente ook haar verantwoordelijkheid neemt door weer een drugstestpunt te openen.

De wethouder benadrukt wel in de brief dat veilig drugsgebruik niet bestaat en dat de boodschap ‘gebruik geen drugs’ voorop blijft staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt volgend voorjaar drugstestpunt
Sluiten