Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 29 jul 2016

PvdA wil begraafplaats voor moslims in Rotterdam

De PvdA Rotterdam wil een begraafplaats voor moslims in de stad. De partij heeft het stadsbestuur verzocht onderzoek te doen naar de mogelijkheid om zo’n begraafplaats te realiseren. „Veel moslims zien Rotterdam als hun stad en Nederland als hun land en willen daarom graag hier begraven worden. Er zijn echter weinig begraafplaatsen en voorzieningen voor een islamitische uitvaart”, aldus raadslid Fatima Talbi.

Lees ook: Politiekorps betaalt uitvaart eenzame oud-collega

De PvdA zegt steeds meer signalen te ontvangen dat er behoefte is aan islamitische uitvaarten in Rotterdam. Talbi: „Wij zijn benaderd door meerdere mensen met verschillende achtergronden, maar met een gezamenlijk gemis, namelijk de middelen voor een islamitische uitvaart.”

Bij een islamtische uitvaart wordt met veel rituelen rekening gehouden. Zo ligt de overledene bijvoorbeeld bij voorkeur zonder kist, op de rechterzij met het aangezicht in de richting van Mekka.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
PvdA wil begraafplaats voor moslims in Rotterdam
Sluiten