Metro
Metro Binnenland 26 jul 2016 / 17:03 uur

Pokémon GO spelende buschauffeur ontslagen

De buschauffeur die Pokémon GO achter het stuur speelde, is de laan uitgestuurd. Zijn werkgever, Ringelberg Tours uit Ridderkerk, stelde eerder al dat de baan van de chauffeur op het spel staat, maar heeft hem nu ook daadwerkelijk ontslagen.

Op een video op Dumpert is te zien hoe de man Pokémon GO aan het spelen is terwijl zijn bus over de N11 rijdt. „Dit kan gewoon niet”, stelt zijn werkgever tegenover het AD.

Onbesproken gedrag

Tot nu toe hield de werkgever nog een slag om de arm of de chauffeur wel ontslagen zou worden. Daar werd in de reacties op het filmpje wel toe op geroepen. „Iedereen heeft een mening. Het valt me nog mee dat er nog niet is geroepen dat hij de doodstraf moet krijgen”, stelde de bedrijfsleider toen. „Het is een fijne collega die tot nu toe van onbesproken gedrag was. Dat maakt het niet makkelijk.”

De bussen werden ingezet tussen Leiden en Alphen aan den Rijn vanwege werkzaamheden aan het spoor. NS, die het vervangend vervoer inhuurt, laat weten geschrokken te zijn en gaat Ringelberg om opheldering vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon GO spelende buschauffeur ontslagen
Sluiten