Job Halkes
Job Halkes Binnenland 28 jul 2016 / 18:42 uur

Plan voor 60 meter hoog reuzenrad naast Erasmusbrug

Een reuzenrad van 60 meter hoog komt mogelijk voor meerdere jaren naast de Erasmusbrug te staan. Ondernemer Perry Oerlemans staat in de startblokken om de attractie, waar je ook kunt lunchen, dineren en ‘highteaën’, neer te zetten. Wel moeten er voor deze beoogde locatie nog gesprekken plaatsvinden, onder meer met omwonenden.

Al eerder vertelde Oerlemans tegen deze krant dat hij graag een ‘Dinnerwheel’ zou neerzetten bij de Leuvenhaven, maar die locatie bleek niet geschikt. „Samen met de gemeente is er gezocht naar een andere locatie. Daarbij zijn we uitgekomen op het Willemsplein.” De plek is volgens hem ideaal, omdat onder de rondvaartboten van de Spido aan hetzelfde plein liggen. „En het uitzicht is mooi, zo langs het water. Ook mensen die van de cruiseboot komen kunnen zo bij ons terecht.”

De komende maanden worden gebruikt om alles in orde te maken en om het gesprek aan te gaan met omwonenden en bedrijven. Een eerste bewonersavond eerder deze maand werd zo drukbezocht, dat er een nieuwe in september moet worden gepland. „We willen het graag samen met de wijk doen”, aldus Oerlemans. Hij begrijpt de zorgen van de bewoners wel. „Op andere locaties waar we bouwen, zoals in Scheveningen, hadden bewoners dezelfde zorgen. Maar wij gaan er echt geen ronddraaiende disco van maken.” Wat betreft inkijk denkt hij dat het wel mee zal vallen. „Mensen genieten van het uitzicht en zijn niet gericht op de flats om te kijken wat daar gebeurt. Bovendien komen ze maar kort voorbij. Een permanente flat tegenover je lijkt mij vervelender.”

Weinig overlast

Een ander zorg in de wijk is dat het reuzenrad voor veel extra verkeer zorgt. Oerlemans: „Dat hebben we laten uitzoeken en dat valt mee. Wij denken dat veel mensen die voor het reuzenrad komen, er ook al voor de Spido zijn. Ook mensen die vanaf een cruiseschip komen zorgen niet voor verkeer. En Rotterdammers komen veelal met de fiets en het openbaar vervoer. Degene die dan toch met de auto komt, en dat aandeel is erg laag, kan parkeren in de parkeergarage onder de brug.”

Oerlemans en zijn team kunnen niet wachten om het 42 gondels tellende rad te gaan plaatsen, als alle gesprekken en procedures zijn doorlopen. „We barsten van de ideeën. Naast een high tea, lunch of diner willen we ook huwelijksaanzoeken en zelfs huwelijken laten plaatsvinden in het reuzenrad. En wat dacht je van het vuurwerk kijken tijdens de jaarwisseling?” Natuurlijk kunnen bezoekers ook een gewoon kaartje kopen voor een rondje.

Andere plek

Het rad kan op de bedachte plek uiterlijk tot 2021 blijven staan. „Daarna kijken we weer verder in de stad”, aldus Oerlemans. „Rotterdam en het toerisme ontwikkelen zich snel. Wij zien het wel zitten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Plan voor 60 meter hoog reuzenrad naast Erasmusbrug
Sluiten