Job Halkes
Job Halkes Binnenland 26 jul 2016 / 08:54 uur

Ontslag dreigt voor buschauffeur die Pokémon speelt

Een buschauffeur van het Ridderkerkse bedrijf Ringelberg Tours moet vrezen voor zijn baan. Aanleiding is een filmpje dat op dumpert.nl verscheen van de man. Daarop is te zien dat hij tijdens een rit tussen Leiden en Alphen aan den Rijn Pokémon Go aan het spelen is achter het stuur.

Nu dreigt er voor de man ontslag op staande voet. Volgens Laurens Boom, bedrijfsleider van Ringelberg Tours, is de man al jaren in dienst bij het bedrijf en zijn er nog nooit eerder klachten binnengekomen over deze chauffeur. „We begrijpen dat ontslag verstrekkende gevolgen kan hebben’, aldus boom tegenover de regionale zender RTV West. “Maar wij zijn beroepschauffeurs. Dit is onacceptabel.”

De chauffeur moet op het matje komen bij de directie van het bedrijf. „Dan zal er een knoop worden doorgehakt. Maar ontslag op staande voet lijkt waarschijnlijk”, aldus Boom. De bussen werden ingezet tussen Leiden en Alphen aan den Rijn vanwege werkzaamheden aan het spoor. De NS, die het vervangend vervoer inhuurt, laat weten geschrokken te zijn en gaat Ringelberg om opheldering vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontslag dreigt voor buschauffeur die Pokémon speelt
Sluiten