Metro
Metro Binnenland 8 jul 2016 / 07:15 uur

North Sea Jazz trapt voor 41e keer af

In Rotterdam Ahoy gaan vrijdagmiddag de deuren open voor de 41e editie van het North Sea Jazz Festival. Op het programma staan zo’n 1300 artiesten die 150 optredens geven, verdeeld over dertien podia. Het driedaagse internationale festival weerspiegelt verleden, heden en toekomst van de jazz, met aanhangende genres als blues, soul, funk, world, hiphop en pop. Het uitverkochte festival rekent op 70.000 liefhebbers.

Lees ook: Stem (en luister)! Metro Festival Top 100

Op de line-up vrijdag staan tientallen optredens, onder meer van Diana Krall, Pharrell Williams, Drifter, James Blake en Jasper van ’t Hof & Tineke Postma. Het Metropole Orkest speelt met saxofonist Kamasi Washington. Multi-instrumentalist Questlove, drummer/oprichter van The Roots, treedt op, maar ook The Roots zelf spelen. De 79-jarige bluesgitarist Buddy Guy neemt zijn protegé Quinn Sullivan (17) mee.

Clinics zijn er ook, bijvoorbeeld die waarin drummer Antonio Sanchez vertelt over zijn met een Grammy bekroonde compositie voor de film Birdman. Artist in Residence dit jaar is Ibrahim Maalouf. Deze Frans-Libanese trompettist verzorgt elke dag een door hemzelf samengesteld optreden met verschillende collega-muzikanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
North Sea Jazz trapt voor 41e keer af
Sluiten