Bianca Brasser
Bianca Brasser Binnenland 3 jul 2016 / 11:15 uur

Meisje krijgt geen hulp, wordt op YouTube gezet

Zeker een uur lang zou ze al langs de gracht hebben gelegen, rillend van de kou. Onderkoeld. Maar in plaats dat mensen dit meisje hielpen, vonden omstanders het ‘wel leuk haar op YouTube’ te zetten. De politie Amsterdam Centrum-Burgwallen uit zondag op Facebook haar ongeloof over dit incident.

#PACB #POLITIE Vanmiddag werd er door onze centrale meldkamer een bericht uitgegeven aan alle eenheden op straat. Er…

Gepostet von Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen am Samstag, 2. Juli 2016

Vermist

Zaterdagmiddag kwam een melding bij de politie binnen dat er een meisje vermist was. Ze was weggelopen uit een psychiatrische instelling en zou suïcidaal zijn.

In de nacht van zaterdag op zondag volgde een melding dat er op de Groenburgwal een meisje, ‘al rillend van de kou’ een uur langs de gracht lag en niets deed.

YouTube

Volgens de politie hebben omstanders, in plaats van dit meisje hulp te bieden, haar gefilmd om haar vervolgens op YouTube te zetten. „Toch was er gelukkig een omstander die dit niet normaal vond en hier wél een melding van heeft gemaakt”, schrijft de politie.

Het meisje werd in een ambulance nagekeken, ze bleek onderkoeld en het bleek om het vermiste meisje te gaan. Ze is teruggebracht naar de instelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meisje krijgt geen hulp, wordt op YouTube gezet
Sluiten