Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 29 jul 2016 / 07:57 uur

Meeste moorden in Amsterdam en Rotterdam

In Rotterdam zijn in 2015 twaalf mensen vermoord. Samen met Amsterdam (dertien moorden) staat de stad bovenaan de lijst van gemeenten met de meeste slachtoffers van moord en doodslag. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees ook: Dit is het gevaarlijkste beroep van Nederland

Relatief gezien zijn in de afgelopen vijf jaar 2,0 op de honderdduizend mensen in Rotterdam vermoord. Het cijfer ligt beduidend hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,9.

Aantal nog nooit zo laag

In totaal werden er vorig jaar in Nederland 120 mensen vermoord. Sinds het begin van de registratie in 1996 is het aantal niet zo laag geweest. In Europa behoort Nederland tot de landen waar relatief de minste moorden worden gepleegd. In Rusland vallen de meeste slachtoffers van moord en doodslag: 9,5 per honderdduizend inwoners.

Reageer op artikel:
Meeste moorden in Amsterdam en Rotterdam
Sluiten