Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 8 jul 2016 / 16:39 uur

Kees (17) maakt waterval van Rotterdamse Maas

Het was het eerste experiment met fotomanipulatie voor de 17-jarige Kees Streefkerk, maar het resultaat is prachtig. De jonge fotoshopper uit Lexmond ging aan de haal met een zelfgemaakte foto van Rotterdam en gaf de stad de adembenemende Niagarawatervallen.

Lees ook: Verloren knuffel krijgt Photoshop-wereldreis

Op social media wordt enthousiast gereageerd op het resultaat. De afbeelding wordt door Rotterdammers omschreven als ‘gaaf’, ‘mooi’ en niet te vergeten: ‘gers’. Kees had niet verwacht dat zoveel mensen zijn creatie zouden zien. „Het was een experiment. Ik heb het op Twitter gezet en opeens werd het door anderen overgenomen.”

De ICT-student is al een tijd met fotografie en photoshop bezig. Hij had eerder op Instagram een gemanipuleerde foto van Londen gezien en kreeg inspiratie. De keuze voor de Maasstad was eenvoudig. „Ik had nog een mooie zelfgemaakte foto van Rotterdam en dacht: ik ga er eens wat anders van maken.” Uiteindelijk was hij ruim vijf uur met de afbeelding bezig.

Waterval niet praktisch

Ondanks dat de foto goed is gelukt, vindt Kees dat Rotterdam moet blijven zoals de stad is. „Een waterval zou niet handig zijn. Dan kan er geen boot meer langs”, concludeert hij. Of we meer gemanipuleerde foto’s van Kees kunnen verwachten? „Ik wil het wel gaan doen. Of het weer een foto van Rotterdam gaat zijn, weet ik nog niet. Ik heb nu nog geen ideeën.”

https://twitter.com/Kees_Streefkerk/status/751134137235410944

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kees (17) maakt waterval van Rotterdamse Maas
Sluiten