Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 31 jul 2016 / 13:55 uur

Inbrekers aangehouden na wilde achtervolging

Het kostte de politie in Maassluis wat moeite, maar dan heb je ook wat. Na een wilde achtervolging, waarbij een aanrijding plaatsvond en een agent lichtgewond raakte, hebben agenten twee verdachten van een inbraak weten op te pakken.

De Rotterdamse mannen van 19 en 28 jaar zouden zaterdagavond rond 22.15 uur ingebroken hebben bij een bedrijf in Maassluis. Een getuige noteerde het kenteken van het busje waarmee de vermoedelijke daders wegreden en belde de politie. Toen de politie het busje enkele uren later zag staan, vluchtten de verdachten zonder licht weg en werd de achtervolging ingezet.

Aanrijding

De verdachten reden vervolgens door rood, tegen het verkeer in en harder dan de maximum snelheid richting de A20. Bij een plotselinge draai om de Burgemeester Heusdenlaan op te rijden, werd een politiewagen die inmiddels ook ter plaatse was geramd. Een agent raakte daarbij lichtgewond aan zijn pols.

Politiehond

Hoewel de verdachten na de aanrijding doorreden en de politie het busje daarna leeg aantrof op de kruising van de Kartellaan met de Van Linden van den Heuvelsingel, zijn de mannen opgepakt. Een politiehond wist ze in een tuin te vinden. Beide verdachten zijn door de hond gebeten. De vermoedelijke inbrekers zijn door een arts nagekeken en voor nader verhoor vastgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inbrekers aangehouden na wilde achtervolging
Sluiten