Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 31 jul 2016 / 12:16 uur

Harry Potter-gekte bij boekhandel Donner Coolsingel

Harry Potter-fans kunnen zondag hun hart ophalen. Het langverwachte achtste deel van de immens populaire boekenreeks van schrijfster J.K. Rowling kwam vannacht eindelijk uit. Reden voor een feestje, dachten verschillende boekwinkels in het hele land. Ook boekhandel Donner aan de Coolsingel heeft uitgepakt met een speciale Harry Potter Release Party. En dat resulteerde in een behoorlijk lange rij voor de deur.

Voor de gelegenheid is de winkel omgetoverd tot Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, met het personeel in Harry Potter-kostuums. Fans werden eveneens opgeroepen verkleed naar de winkel te komen en dus kwamen Rotterdamse dreuzels massaal in hun mooiste tovenaarsoutfits naar de boekhandel om een exemplaar van ‘Harry Potter and the Cursed Child’ te bemachtigen. Voor het mooiste kostuum wordt een prijs uitgeloot.

https://twitter.com/hellevoetsluis/status/759693123790319616

Gepostet von Donner am Sonntag, 31. Juli 2016

Gepostet von Donner am Sonntag, 31. Juli 2016

Script

In Harry Potter and the Cursed Child is Harry volwassen (37), getrouwd en vader van drie schoolgaande kinderen. Hij werkt hard als ambtenaar bij het Ministerie van Toverkunst, maar zijn verleden achtervolgt hem nog altijd. Ondertussen worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij niet om heeft gevraagd. Het verhaal gaat over tijdreizen en een ingewikkelde vader-zoon band.

Het boek is een soort script van het gelijknamige toneelstuk dat gisteren in Londen in première ging. Het toneelstuk is al tot eind mei uitverkocht. Donderdag worden er nog eens 250.000 kaartjes verkocht voor de voorstellingen tot eind december 2017. Vooralsnog is het boek alleen in het Engels te koop. De Nederlandse versie komt in november uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Harry Potter-gekte bij boekhandel Donner Coolsingel
Sluiten