Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 10 jul 2016 / 12:55 uur

Fresku krijgt voetjes van de vloer op North Sea Jazz

Wie denkt dat er op North Sea Jazz alleen maar jazzmuziek (en soms wat pop) wordt gespeeld, heeft het mis. Rapper Fresku was zaterdag voor het eerst op het North Sea Jazz Festival in Ahoy en dat viel zowel hemzelf als het publiek niet tegen. „Mensen waren massaal aan het springen’’, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Zijn eerste kennismaking met het festival was dus direct op het podium. Roy Michael Reymound, zoals hij eigenlijk heet, vond de kaartjes altijd vrij prijzig en was er daarom nooit eerder geweest. Wel had hij een bepaald beeld van het publiek: „Het viel me op tv altijd op dat het een redelijk toeschouwend publiek is. Het genieten zit hem in de blikken en de aandacht.’’

North Sea Hiphop

Maar zaterdag wist Fresku de voetjes dus van de vloer te krijgen. „Echt heerlijk om te zien, wat wil je nog meer dan dat?’’

Collegarapper Winne deed als gastartiest mee en noemt optreden op North Sea Jazz een ‘supergrote deal voor een artiest’. Tegen de omroep zeg hij: „Het is wel North Sea Jazz, niet North Sea Hiphop. Je bent eigenlijk te gast.’’

Goede muziek

Toch maakte hij zich niet druk of het publiek wel open zou staan voor hiphop. „Goede muziek is goede muziek’’, stelt hij. „We zijn in Rotterdam, ik ben thuis. We hebben samen een goed liedje gemaakt dat je overal kunt performen. Om dat dan in Rotterdam op Norh Sea Jazz te doen is een mooi iets’’, besluit hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fresku krijgt voetjes van de vloer op North Sea Jazz
Sluiten