Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 25 jul 2016 / 12:21 uur

Forse brand: brandweerman gewond, konijn gered

Tijdens een flinke brand zondagavond aan de Spaarndammerstraat is een brandweerman gewond geraakt. Er vielen geen gewonden onder de bewoners en een konijn is gered.

30 bewoners

Rond 23.00 uur brak de brand uit in een restaurant aan de straat in de Spaarndammerbuurt. De brand sloeg uit en woedde daarna in drie panden. Uit voorzorg zijn de 30 bewoners uit de boven- en naastgelegen woningen geëvacueerd. Het vuur was hevig en de vlammen waren korte tijd zelfs boven de daken uit waarneembaar, laat een woordvoerder van brandweer Amsterdam-Amstelland weten. „De brand was moeilijk bereikbaar en ook vanwege de omvang is opgeschaald naar zeer grote brand. Rond 00.30 uur kon het sein brandmeester gegeven worden.”

Nablussen

De verfwinkel en twee restaurants op de begane grond raakten zwaar beschadigd, evenals de woningen erboven. Nabluswerkzaamheden hebben tot ongeveer 02.00 ’s nachts geduurd. Deze werkzaamheden werden bemoeilijkt omdat plafonds en wanden voor een deel gesloopt moesten worden om de brand volledig uit te kunnen krijgen.

Onbewoonbaar

Alle bovengelegen woningen, in totaal negen stuks, zijn onbewoonbaar verklaard. De brandweer heeft nog wel een konijn kunnen redden. Geen enkele bewoner raakte gewond, maar ze moesten wel allemaal de nacht ergens anders doorbrengen. „Tijdens de bluswerkzaamheden is wel een collega gewond geraakt”, vervolgt de woordvoerder. Hij viel door nog onbekende oorzaak van een uitbouw aan de achterzijde van het brandende pand en is gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, er wordt onderzoek gedaan door Team Brandonderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Forse brand: brandweerman gewond, konijn gered
Sluiten