Job Halkes
Job Halkes Binnenland 13 jul 2016 / 14:07 uur

Deze ‘huisdieren’ mogen niet meer van Eerdmans

De Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans (Dierenwelzijn) wil met 17 andere collega’s door het hele land een verbod op het houden van bepaalde reptielen. Hij roept de verantwoordelijke staatssecretaris op om een lijst te maken van verboden dieren.

Maar welke diertjes mag je straks volgens Eerdmans niet meer in huis hebben? Metro zet ze voor je op een rij.

Zeeschildpad

ANP
ANP

Een zeeschildpad is een bedreigde diersoort en stamt nog uit de tijd van de dinosaurussen. Erg schattig, maar vooral voor warme gebieden. Net als de bedreigde lederschildpadden en weekschildpadden. Ook die zijn volgens de wethouder ongeschikt voor thuis.

Krokodil

ANP
ANP

Het komt niet vaak voor, maar er zijn toch nog wel mensen die het gezellig vinden om een alligator, kaaiman of krokodil in huis te hebben. Volgens Eerdmans een slecht idee, want deze beesten zijn erg gevaarlijk en moeten worden gevoerd met levende dieren als muizen.

Leguaan

Agamen en leguanen voelen zich ook niet echt thuis in ons koude kikkerlandje. Deze beesten komen voor in voornamelijk tropische gebieden. En dat schattige beestje van tien centimeter kan in een paar jaar uitgroeien tot ene beest van tientallen centimeters.

Slangen

Ook de deur uit gaan bepaalde slangen, als het aan Eerdmans en zijn collega’s ligt. In ieder geval de dwergboa’s, cobra-achtigen en zeeslangen moeten op de lijst komen. Mocht er eentje ontsnappen, dan staat de hele buurt op stelten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze ‘huisdieren’ mogen niet meer van Eerdmans
Sluiten