Metro
Metro Binnenland 10 jul 2016 / 12:15 uur

Corea viert 75e verjaardag op podium North Sea Jazz

Jazzpianist Chick Corea (eigenlijk Armando Anthony Corea) mag zondag 75 kaarsjes uitblazen tijdens het North Sea Jazz Festival. Hij viert dit door op het podium in Ahoy een eerbetoon te brengen aan zijn eigen muzikale helden, waaronder Bill Evans, Horace Silver, Thelonious Monk en Miles Davis, met in zijn band Kenny Garrett op de saxofoon.

Zondag is de laatste dag van het driedaagse festival. Veel grote vocalisten sluiten met hun bands de 41e editie van North Sea Jazz af, zoals Anthony Hamilton, Jill Scott en Gregory Porter. ‘Artist in residence’ is dit jaar trompettist Ibrahim Maalouf. Hij wilde graag spelen met het Metropole Orkest, wat hij zondag in Ahoy dan ook doet.

Candy Dulfer & Simply Red

Tevens brengt de Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer een aantal nummers van haar nieuwe album, dat later dit jaar uitkomt, ten gehore. Daarnaast betreedt zondag ook Simply Red een van de NSJ-podia. De Britse band is al sinds vorig jaar bezig aan een reünietour.

Uitverkocht

De 70.000 kaarten voor het muziekevenement waren al snel uitverkocht. Bezoekers konden kiezen uit meer dan 1300 artiesten en 150 optredens. De programmeurs van het festival zijn alweer bezig met de editie van 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Corea viert 75e verjaardag op podium North Sea Jazz
Sluiten