Metro
Metro Binnenland 15 jul 2016 / 14:00 uur

Club Capital: Louie Louie

De Amsterdamse Lotte, Rebecca en Rachel geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Amsterdam. Deze keer: Rebecca Boektje.

Louie Louie is de nieuwste hotspot in Amsterdam-Oost. En wat voor een! Vanaf het moment dat je hier binnenkomt, ben je onder de indruk van het design en de sfeer. De bar is de echte eyecatcher, maar de coole prints op de muur, de enorme houten tafels en het aquarium dragen bij aan het gehele plaatje.

Louie Louie heeft het beste terras van Oost. Ik kan dus niet wachten tot de zon begint te schijnen. Vergeet het park en ga naar Louie Louie!

Maar ook als de zon niet schijnt, heb je nog steeds genoeg redenen om naar deze zaak te gaan. Bijvoorbeeld vanwege de heerlijke koffietjes verkeerd, de originele lunchkaart en de zoete aardappelfrietjes die je bij je broodje kunt bestellen.

Mojito’s

Vooral aan het einde van de dag, tijdens de borrel, is Louie Louie the place to be. De borrelkaart is divers en bestaat uit Mexicaanse taco’s met kip, procureur, rundvlees of vis, maar ook spiesjes met octopus, salades, ceviche en tostada’s. Naast diverse mojito’s (met passievrucht, hibiscus en groene thee) hebben ze mezcal, tequila en uiteraard een rits gin-tonics.

Verder serveert de zaak verschillende (lokale) biertjes, onder meer van Brouwerij ’t IJ. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor Funky Falcon, Punk IPA of La Chouffe gaan. De zaak heeft ook een eigen biertje: Louie Louie. Een lekker witbiertje met citrus van Two Chefs Brewing.

Ben je meer van de pitchers? Je kunt een 1,5 liter Coñjo Lekker Pitcher bestellen, een Sangria Classica of mijn favoriet, een pitcher Sangria Blanca.

Tot 22.00 uur serveert Louie Louie een barfoodmenu en daarnaast nog verschillende snacks en sides, zoals popcorn, hot wings, quesadilla’s en nootjes. Je begrijpt, hier kom je niks tekort.

Adres Louie Louie: Linnaeusstraat 11, Amsterdam

Cijfer: 9,5
Prijs / Kwaliteit: *****
Eten: *****
Design en ambiance: *****

Voor andere leuke hotspots in Amsterdam, klik hier.
Volg MyTravelBoektje ook op Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Lees ook: Club Capital over Colorista

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club Capital: Louie Louie
Sluiten