Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 jul 2016 / 13:15 uur

Aboutaleb: Bouw AZC Beverwaard gaat door

De bouw van het asielzoekerscentrum in de Rotterdamse Beverwaard gaat gewoon door. Leefbaar Rotterdam had om een bouwstop gevraagd, maar Aboutaleb laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat dat niet aan de orde is.

Volgens Leefbaar-raadslid Michel van Elck zou een bouwstop kunnen, omdat er volgens het Rijk een overschot dreigt aan opvangplekken en pleitte daarom voor een heroverweging van geplande azc’s. Maar volgens de burgemeester valt de Beverwaard daar buiten, omdat deze locatie al bijna af is. „Zoals eerder aan u medegedeeld zal in de week van 15 augustus de eerste groep bewoners in het AZC Rotterdam instromen”, aldus Aboutaleb. „In het najaar wordt het resterende deel van het complex opgeleverd.”

In totaal komen er 600 opvangplekken voor asielzoekers in de Beverwaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aboutaleb: Bouw AZC Beverwaard gaat door
Sluiten