Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 27 jul 2016

Toeristen over Rotterdam: De mensen zijn erg aardig

De Euromast, de Koopgoot, de Kubuswoningen, de haven: Rotterdam zit boordevol bezienswaardigheden. De Maasstad is dan ook erg in trek bij toeristen. Metro Rotterdam ging de straat op en vroeg in en rond de Markthal een aantal buitenlandse toeristen wat ze van Rotterdam vinden.

‘De mensen zijn aardig’

Alex Nieto (34), Manuela Cervantes (36) en hun kinderen Èlia (9) en Alex (6), uit Spanje

Alex: „We hebben vakantie en zijn een tour aan het maken door Nederland. De huizen die je hier ziet, zijn typisch Rotterdams. Wat ook opvalt, is dat hier veel mensen op de fiets zitten. Dat kennen we in Spanje niet zo.” Zijn vrouw Manuela is sinds de aankomst in Rotterdam al erg enthousiast over de stad. „De stad is erg leuk. Wat mijn opvalt, is dat het op straat erg schoon is en dat de Rotterdammers erg aardig zijn.”

‘Oud en nieuw loopt gewoon door elkaar’

Philippe Periset (64) en Mia Periset-Maggi (59), uit Zwitserland

De reden voor dit Zwitserse echtpaar om Rotterdam te bezoeken is de haven, nog steeds de grootte van Europa. „We hebben dan ook eerst daar een tour gedaan. Dat was erg indrukwekkend om te zien”, zegt Philippe. Hij vertelt erg onder de indruk te zijn van de havenstad. „Oud en nieuw loopt hier gewoon door elkaar. Het is niet geïsoleerd. Er staat daar een oude kerk tussen de nieuwe gebouwen, dat vind ik mooi.”

‘Jammer dat ik het carnaval mis’

Milko (26), uit Bulgarije

Milko ziet zichzelf liever niet als toerist. „Ik ben een reiziger”, zegt hij. De Bulgaar is twee à drie maanden aan het rondreizen en verblijft een paar dagen in Rotterdam. „Ik weet dat Rotterdam een vrij nieuwe stad is. De stad is verwoest en weer opgebouwd. Dat is een reden dat ik Rotterdam graag wilde zien. Ik vind het wel jammer dat ik net pas hoorde dat er zaterdag carnaval is. Anders was ik dit weekend gekomen om het mee te maken.”

‘De architectuur is heel bijzonder’

Silvia Olivares (57) en Mirna Granat (57), uit Mexico

„Mijn dochter studeert in Delft. Daarom zijn we hier voor een dagje”, vertelt Mirna. Rotterdam bevalt haar en Silvia tot nu toe wel. „Vooral de architectuur van de stad is heel bijzonder”, vindt Silvia. „In Mexico is het niet gemakkelijk om zoiets als de Markthal voor elkaar te krijgen.” Wat ze verder gaan doen in de stad, weten de dames nog niet precies. „We hebben een kaart van de stad en kijken gewoon wat rond.”

‘Het is een moderne en leuke stad’

Anthony Kiang (25), uit Oostenrijk

„We zitten met een groep uit Wenen een paar dagen in Den Haag en vandaag maken we een uitstapje naar Rotterdam”, vertelt Anthony. Samen met een vriendin loopt hij door de Markthal. „Het is een moderne en leuke stad. Vooral deze Markthal is erg mooi en leuk.” De twee willen na de Markthal nog meer van de stad zien. „Maar we willen eerst wat eten. Alleen er is zoveel keus, we kunnen niet kiezen, haha.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toeristen over Rotterdam: De mensen zijn erg aardig
Sluiten