Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 9 jul 2016 / 09:49 uur

5x de toerist uithangen in Rotterdam

De vakantie is begonnen. Rotterdamse vakantiegangers staan weer uren in de file om hun eigen stad voor twee weken te verruilen voor een villa aan de Franse kust of camping onder de Spaanse zon. Ben jij een thuisblijver? Niet getreurd. Metro Rotterdam heeft de leukste tips uit Rotterdamse gidsen geselecteerd, zodat jij deze zomer heerlijk de toerist kan uithangen in eigen stad.

Lees ook: 5x leuke zomerfestivals in Rotterdam

1 Museum Boijmans Van Beuningen
Als een toerist in eigen stad kan je dit museum niet overslaan. Boijmans Van Beuningen is toch een beetje het Louvre van Rotterdam. Het is een van de oudste musea van Nederland en hangt vol met Nederlandse en Europese topstukken. Een ideaal uitje voor als het weer eens met bakken uit de hemel komt vallen.

2 Fenix Food Factory
In de Lonely Planet wordt de Fenix Food Factory een ‘local hotspot’ genoemd en daar zijn toeristen natuurlijk gek op. Dit is zeker een goede plek om op een heerlijke zomerdag te lunchen met familie of vrienden. Het brood wordt hier vers gebakken en het bier vers gebrouwen. Als echte toerist zet je natuurlijk even een foto van het gerecht op Instragram.

3 Wandeling langs street art
Als je een wandeling langs Rotterdam CS en de Markthal te cliché vindt is een route langs Rotterdamse straatkunst een goed alternatief. In Rotterdam zijn op heel veel plekken prachtige muurschilderingen te vinden. Het Rotterdamse initiatief Rewriters heeft onlangs een speciale route langs straatkunst in de Maasstad gemaakt. Neem zeker je fotocamera mee om prachtige plaatjes te schieten!

4 Stadsbrouwerij De Pelgrim
Wist jij al dat Rotterdam in de Middeleeuwen 48 bierbrouwerijen telde binnen de stadsmuren? Veel bierbrouwerijen verhuisden op den duur uit de stad, maar Stadsbrouwerij de Pelgrim maakte in 1996 een einde aan het brouwerijloze tijdperk. Hier kan je handmatig gebrouwen biertjes proeven en als je met acht personen of meer komt, kan je zelfs een rondleiding krijgen.

5 Kinderdijk
Stja, het molencomplex Kinderijk mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Molens zijn nou eenmaal typisch Nederlands en daar moet jij als toerist zeker even een bezoekje aan brengen. Op een mooie zomerdag is een wandeling door dit stuk werelderfgoed echt een aanrader. En natuurlijk pak je niet de auto naar Kinderijk, maar ga je met de waterbus!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x de toerist uithangen in Rotterdam
Sluiten