Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 23 jun 2016 / 08:12 uur

Wordt Teun dé lookalike van Vincent?

Vuurtorens van vroeger lachen het laatst, er valt nu goud geld met hun haarkleur te winnen.

Hot!

Het was ooit een reden tot kleuring of zelfs kale coupe, tegenwoordig is rood haar ‘hot’ en kleurt menig kapper de haren in de daarom gevraagde verschillende roodtinten. Mannelijke redheads kunnen er nu ook nog eens geld mee verdienen: 5000 euro wordt uitgereikt aan de man die het meest op Vincent van Gogh lijkt en dit is dus inclusief rood haar en dito baard. Canadese kunstenaar Douglas Coupland start met een wereldwijde zoektocht naar een mannelijke lookalike van Vincent van Gogh. Alle ‘Vincents’ kunnen een foto insturen via de website.

View this post on Instagram

I often think that the #night is #morealive and more #richlycolored than the day. — #VincentVanGogh — #hello2am #sweetdreams #sweeterrealities #goodmorning #goodnight #🌙

A post shared by CLB (@christinelbowen) on

Vinnie uit A’dam?

Hoe groot is de kans dat de lookalike Vincent uit Amsterdam komt? Want ziet Vincent er eigenlijk gewoon niet heel erg uit als een hipster die zijn tijd ver, vér vooruit was? Het Van Gogh Museum kan hier niets over zeggen, ‘omdat het museum niet bij het project betrokken is’. Barbier Martijn van het populaire Barber gelukkig wel en weet wel zeker dat de twee druppels water in Amsterdam te vinden is. „Sterker nog, dat moet gewoon mijn collega worden, Teun. Dat is echt nét Vincent.”

Ooit kaal

Barbier Teun Backer reageert bescheiden. „Ik hoor inderdaad wel vaker dat ik op hem lijk, maar ik vind het zelf wel meevallen.” Hij haalt zijn schouders op, „maar ja, misschien kan ik zelf ook niet heel objectief beoordelen, ik zie mijn eigen kop zo vaak.” Hij wil zeker gaan meedoen met de wedstrijd, „daar ben ik nooit te beroerd voor, zeker niet als het niet te veel gedoe is en leuk natuurlijk als er iets mee te winnen valt!” Teun baalde vroeger weleens van zijn rode haren, ooit verfde hij het en scheerde hij zich kaal. Gepest is hij eenmalig, want kleine Teuntje bleek een goede rechtse te hebben. Niet dat hij dat nu zou promoten, lacht hij, „maar ik was vroeger niet zo heel erg in control met mijn emoties!”

View this post on Instagram

Esta es la versión de "Los girasoles" de Vincent Van gogh por #elissamariesbb #art #vincentvangogh Deja que tus niños descubran su pasión/habilidad y ayúdalos con alas para volar…

A post shared by Geraldine Bazan (@geraldinebazan) on

Mooi!

Het keerpunt kwam met het groeien van zijn baard. Ineens was alles in dezelfde kleur, inclusief wenkbrauwen en zelfs zijn ogen. Hij knikt tevreden, „vanaf toen ben ik het echt mooi gaan vinden.” En hij is niet de enige. Fotoklusje hier, complimentje daar en misschien wel binnenkort een kunstwerk van een bekende Canadese kunstenaar van zijn gezicht. Schilderen kan hij overigens niet, vertelt hij tot besluit, „wel creatief knippen en scheren” en zijn beide oren heeft hij nog, maar verder twee druppels Vincent. Wordt vast vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Teun dé lookalike van Vincent?
Sluiten