Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 jun 2016 / 07:05 uur

Werkplek nodig? De leukste spots van Rotterdam

Even je laptopje openklappen en werken onder het genot van een goed kop koffie. Dat kan op steeds meer plekken in Rotterdam. Metro zet vier leuke locaties in het centrum voor je op een rij waar je gratis internet hebt om te werken.

Stations Huiskamer

NS
NS

Er gaat natuurlijk niks boven je eigen huiskamer, maar die op Rotterdam Centraal komt wel verdacht dichtbij. Met een mooi uitzicht over de grote hal van het station is het heerlijk genieten van je kopje koffie. En werken kan er prima, want het internet is prima. Zelfs mensen die niet met de trein moeten, strijken hier neer om te werken. Je kunt zitten aan een hoge tafel, maar ook neerploffen in een heerlijke Chesterfieldbank. En via de schermen kun je precies zien wanneer je trein vertrekt en of er vertraging is.

@home

facebook.com/athomerotterdam
facebook.com/athomerotterdam

Nog niet zo lang geleden opende @home de deuren aan de Goudsesingel. En niet zonder succes, want sinds de eerste dag is het er goed druk. Als wij op zondag op zoek gaan naar een tafeltje om te werken, moeten we snel zijn. Maar als we eenmaal zitten kunnen we heerlijk werken op de supersnelle wifi. Beter hebben we niet kunnen vinden in onze zoektocht. En ook de koffie is van hoge kwaliteit. De 3,10 euro die wij neertellen voor een cappuccino is zijn geld zeker waard.

Baker & Moore

facebook.com/bakerandmoore
facebook.com/bakerandmoore

Dankzij crowdfunding kent Rotterdam nu Baker & Moore aan de Westblaak. Deze zaak ademt gastvrijheid uit bij binnenkomst en schenkt bovendien prima koffie. Maar het meest verslavend aan deze zaak zijn de vers gemaakte broodjes. Wil je rustig zitten, klap dan je laptopje boven open. Daar vind je een lange tafel waaraan gewerkt kan worden en voorzien is van voldoende stroompunten. De gratis wifi is snel genoeg voor de meeste werkzaamheden.

The Tea Lab

Geen liefhebber van koffie maar meer een theeleut? Dan moet je zeker naar The Tea Lab aan de Westewagenstraat gaan. Daar vind je een van de leukste werkplekken van Rotterdam, waar je aan de bar je eigen theemelange kunt samenstellen en vervolgens kan neerploffen in een van de stoelen. Zoek je wat meer de rust, dan kun je boven prima zitten en genieten van de prima wifi. Let wel op waar je gaat zitten, want het aantal stopcontacten is beperkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werkplek nodig? De leukste spots van Rotterdam
Sluiten