Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 25 jun 2016 / 12:00 uur

Vergeet de pizza, AHARA levert gezonde hap aan huis

Gezond willen eten, maar altijd druk? Speciaal voor die mensen is Gisela maaltijdservice AHARA begonnen.

Een drukke baan, uren in een dag tekort, geen tijd om te koken maar wel de behoefte aan gezond eten. Herkenbaar? Dat was het lange tijd voor Gisela Lahuerta Aguilo wel. De nu 30-jarige Rotterdamse van Spaanse komaf leefde haar leven de afgelopen jaren vooral buiten de deur, in restaurants. Of ze at in de auto, achter de televisie of ergens tussendoor omdat dat nu eenmaal beter uitkwam en makkelijker was. „Ik had een heel onregelmatige lifestyle en deed eigenlijk maar wat, met als gevolg dat ik zwaarder werd, mijn huid verslechterde en mijn energielevel superlaag was.”

Plantaardige maaltijdservice

De meeste ideeën ontstaan vanuit eigen behoeftes en de wens problemen op te lossen. En dus begon het plannetje in haar hoofd – het starten van een plantaardige maaltijdservice – steeds vastere vormen aan te nemen. „Ik kon me gewoon niet voorstellen dat ik de enige was die hiertegen aanliep. Daarbij was ik de laatste jaren erg zoekende geweest naar iets voor mezelf. Ik heb er lange tijd over nagedacht, maar ben uiteindelijk drie weken geleden AHARA gestart. De missie? Om de meest complete en perfecte maaltijdberzorgservice te zijn, maar dan wel op een sexy en verrassende manier.”

On the go

De ‘on the go’-service heeft iets New Yorks. Je schrijft je in op het ontvangen van maaltijden – ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en detoxthee- en die worden een dag ervoor netjes aan de deur bezorgd. Niet thuis? Geen probleem, dan hangt de koerier een tas met producten aan de deur. Klaar is Kees.

„Daarom heb ik onze tassen met koelelementen uitgerust. Je hebt alles in huis voor je ‘s ochtends opstaat. Het is inderdaad New Yorks: daar is alles aan de voordeur sowieso superhot en in Amerika is plantaardig eten ook echt booming. Komt nog bij dat het er leuk uitziet als de bezorger zo’n tas afgeeft of aan de deur hangt. Een cadeautje voor als je thuiskomt, een soort ‘welcome home’.”

Exclusief

Dat ‘cadeautje’ hangt voor een kleine 150 euro vijf dagen in de week aan de deurpost. Aan de Rotterdamse deurpost welterverstaan, Ahara levert vooralsnog alleen in de Havenstad. „We krijgen aanvragen vanuit het hele land. En hoewel ik het echt héél jammer vind, moet ik die klanten nu nog nee verkopen. Veel mensen uit Den Haag benaderen mij. Onder hen ook veel expats en mensen die werken bij de ambassade. Ik ben pas drie weken geleden begonnen, maar heb nog niet echt de tijd gehad om te beseffen wat hier allemaal gebeurt. Natuurlijk wil ik uitbreiden, dat is een hele grote droom, maar dat komt wel.”

Overweldigd door het succes kijkt ze nu al naar nog een droogoven en naar meer blenders voor in de kookstudio. „Ik dacht dat de opstartfase wat rustiger zou zijn. Ik had verwacht dat mensen wat langer aan het idee zouden moeten wennen en dat ik in het begin misschien twee klantjes zou hebben. Dat blijkt niet waar. Iedereen is erg enthousiast.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet de pizza, AHARA levert gezonde hap aan huis
Sluiten