Metro
Metro Binnenland 3 jun 2016 / 16:55 uur

Toeriste in Amsterdam sterft door watervergiftiging

Een toeriste die afgelopen zondag dood werd gevonden in een hotel aan de Amsterdamse Vossiusstraat, blijkt te zijn overleden door watervergiftiging. Na het gebruiken van softdrugs dronk de vrouw een fatale hoeveelheid water.

„Ze dronk veel meer dan een paar liter”, aldus een woordvoerder van de politie. Waar de vrouw precies vandaan komt, kan de politie niet zeggen.

Door het drinken van uitzonderlijke hoeveelheden water daalt het zoutgehalte in het bloed, waarna de cellen steeds meer water opnemen en opzwellen. Dat gebeurt ook in de hersenen, wat kan leiden tot een coma en uiteindelijk de dood. Behalve duursporters lopen ook gebruikers van xtc een risico op watervergiftiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Toeriste in Amsterdam sterft door watervergiftiging
Sluiten