Esther Zandberg
Esther Zandberg Binnenland 6 jun 2016 / 20:10 uur

Toerist probeert boete met monopolygeld te betalen

De Coentunnel is maandagavond tijdelijk afgesloten geweest vanwege een toerist die te voet de tunnel in was gegaan. Hij wilde via die weg Amsterdam binnen komen. Toen de toerist een boete moest aftikken voor zijn avontuur, probeerde hij die met heel bijzonder geld af te tikken.

Het enige geld wat de man op zak had, bleek Monopolygeld te zijn. Dit liet de politie Hoofdwegen weten op Twitter. Dit geld kon de politie natuurlijk niet accepeteren, dus moest de toerist mee naar het bureau voor verhoor. De Coentunnel is na het incident weer opengesteld.

De politie ziet zelf de humor van het voorval wel in. Op de vraag van een Twitteraar of de agenten geen wisselgeld hadden, reageerde de politie gevat. „Helaas niet, we hadden net de Kalverstraat gekocht!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toerist probeert boete met monopolygeld te betalen
Sluiten