Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 4 jun 2016

Tientallen viervoeters flaneren op de West-Kruiskade

Zaterdagmiddag om twaalf uur staat de kop van de Westersingel al vol met viervoeters. Sommige baasjes hebben zichzelf en hun hond uitgedost om goed op te vallen tussen de blaffende menigte. Na het daverende succes van de eerste dogparade in 2015, zijn er dit jaar weer tientallen viervoeters opgetrommeld voor een grote optocht langs de Rotterdamse West-Kruiskade.

Lees ook: Dogs of Rotterdam: Dit is Ramses!

Op het verzamelpunt wordt flink wat afgesnuffeld en gefotografeerd. Voorbijgangers lopen met vragende blikken langs. Eén van de deelnemers is Viola Schaaff. Samen met haar hond Barry is ze naar de dogparade gekomen. Barry draagt een zelfgemaakte jas en pet. Uit zijn jaszak steekt een foto van hond Alfred. „Alfred is vorige week helaas overleden”, legt Viola uit. „We zouden daarom eigenlijk ook niet meer meedoen, maar we moeten toch samen verder.” Het is een bijzondere dag voor Barry, want nog nooit eerder kwam hij op een plek met zoveel honden. „Normaal zou Alfred hem dat soort dingen leren”, aldus Schaaff. Gelukkig lijkt het Barry, ondanks het gemis van zijn maatje, toch goed af te gaan.

Oudste chihuahua van Rotterdam

Een publiekstrekker op het plein is de 19-jarige Angel. In een versierde kar ligt misschien wel de oudste chihuahua van Rotterdam. „Meestal worden ze niet ouder dan vijftien, maar de dokter zegt dat Angel wel twintig kan worden”, leggen baasjes Frida en Oswald Hassel uit. „Ze is blind, bijna doof en kan niet goed lopen. We wilden heel graag meedoen, dus vandaar deze kar. We hebben hem netjes versierd.” De oude dame trekt veel bekijks. Er worden zelfs foto’s gemaakt met de viervoeter en haar kar.

Als alle honden netjes zijn aangemeld, wordt er in een stoet naar het verderop gelegen Tiendplein gelopen. „Wat is dit? De hondenclub?”, vragen twee meisjes zich hardop af. Op het Tiendplein wacht een roze loper voor de verkiezing van ‘de ultieme hond’. Een prijs die chihuahua Angel, ondanks haar hoge leeftijd, toch nog maar mooi even binnensleept.

And we have a winner, Dogs Of Rotterdam! Angel is De Ultieme Hond van deze editie en is de Winnaar van Dogparade010 2016!!

Gepostet von Dogparade 010 am Samstag, 4. Juni 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tientallen viervoeters flaneren op de West-Kruiskade
Sluiten