Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 30 jun 2016 / 07:27 uur

Rotterdam krijgt pianotrap bij CS, donderdag open!

Een mens kan in zijn leven niet genoeg originele trappen beklimmen, lijken ze in Rotterdam te denken. Na de megatrap voor het Groot Handelsgebouw krijgt de stad nu een pianotrap in het Centraal Station. De muzikale trap wordt donderdag al in gebruik genomen.

Leuk riedeltje

Hoe het werkt? De lagen van de trap worden van speciale sensoren voorzien waardoor er pianomuziek klinkt als je er overheen loopt. De geoefende loper zou dus met gemak een riedeltje kunnen spelen. Reden voor de aanleg is het stimuleren van beweging, meent een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. Omdat de trap uiteindelijk een gezonder alternatief is dan de lift hoopt de instantie, die in deze samenwerkt met vervoerder RET, de reizigers te verleiden op de gezonde toer te gaan.

Filmpje

De pianotrap is niet nieuw en werd eerder aangelegd in Stockholm, Ankara en Milaan. Check dit filmpje om te zien hoe het er in Rotterdam uit komt te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam krijgt pianotrap bij CS, donderdag open!
Sluiten