Job Halkes
Job Halkes Binnenland 29 jun 2016

Rotterdam gaat weesfietsen sneller van straat halen

Rotterdam wil vanaf 1 januari volgend haar weesfietsen sneller van straat halen. Nu mag de gemeente de tweewielers pas na vier weken weghalen, maar dat moet terug naar twee weken. Daarvoor moet de gemeenteraad wel instemmen met het wijzigen van de APV.

„De ervaringen met de kortere stallingsduur van twee weken in Amsterdam en Utrecht zijn positief omdat hiermee de stallingscapaciteit beter benut wordt”, zo schrijft het stadsbestuur. „Hiertoe moet de APV gewijzigd worden.” Het streven is om dit ergens in het najaar voor te leggen aan de gemeenteraad.

Daarnaast is ook besloten om fietsen die van straat worden gehaald, minder lang op te slaan. Nu blijven fietsen nog 13 weken wachten op de mogelijke eigenaar, maar dat wordt teruggebracht naar zes weken. Overigens halen maar weinig mensen hun fiets op. Slechts vijf procent gaat naar het Fietspunt om zijn tweewieler op te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Rotterdam gaat weesfietsen sneller van straat halen
Sluiten